SIVAR

Als meisje geboren maar zich een jongen voelen. Vanaf eind maart 2017 volg ik Silje (toen 8 jaar). Ze heeft dan net in haar klas verteld dat ze zich een jongen voelt en voortaan Sivar genoemd wil worden. Ik ben geraakt door de ruimte die ze neemt en krijgt van haar omgeving om gewoon te ‘zijn’.

Ongoing.

 

Born as a girl but feeling like a boy. I met Silje, 8 years old, March 2017. Right after she has told her class she feels like a boy and wants to be called Sivar.

I am touched by the way he takes his space to simply be who he is. 

 

Published by De Volkskrant July 25th 2017

https://verhalen.volkskrant.nl/sils-wereld#9640

by Het Parool January 27th 2018.

 

Order Book SIVAR

 

Images till the end of 2017

SIVAR WERD ALS MEISJE IN 2008 GEBOREN EN KREEG VAN ZIJN OUDERS DE NAAM SILJE. HIJ GROEIT OP MET EEN OUDERE BROER EN ZUS IN EEN DORP IN NOORD-HOLLAND EN SINDS DIT JAAR, NA ZIJN DIAGNOSE GENDERDYSFORIE, GAAT SIVAR ALS JONGEN DOOR HET LEVEN MET DE NAAM DIE HIJ BIJ GEBOORTE ZOU HEBBEN GEKREGEN ALS HIJ BIOLOGISCH EEN JONGEN WAS GEWEEST.

 

---

 

SIVAR WAS BORN AS A GIRL IN 2008 AND ACQUIRED THE NAME SILJE. HE GROWS UP WITH AN OLDER BROTHER AND SISTER IN A SMALL VILLAGE IN NORTH HOLLAND AND SINCE THIS YEAR, AFTER HIS DIAGNOSIS GENDER DYSPHORIA, SIVAR LIVES AS A BOY WITH THE NAME HIS PARENTS WOULD HAVE GIVEN HIM AT BIRTH, IF HE HAD BEEN GENETICALLY A BOY.